Subsurface infiltration system

Area A-7 East Boston Police Station

East Boston Police Station Rendering

East Boston, MA

Green provided civil engineering and landscape architecture services for the design of a new police station.

The project consisted of a new 3-story building with an ADA accessible public parking area for five spots and a separate secured parking lot for forty-nine private spots that can be accessed via Condor Street. A new timber fence sound barrier separates the site from the adjacent DPW property.

Additionally, the civil design included new utilities for the building and a subsurface infiltration system to mitigate stormwater runoff.

Permitting for the new building included preparing a Site Plan Application for Boston Water Sewer Commission (BWSC) for the proposed sewer, drain and water utilities as well as a Notice of Intent (NOI) to the Boston Conservation Commission, including design of a stormwater management report that met both State and BWSC stormwater requirements. As part of the NOI, a draft Stormwater Pollution Prevention Plan (SWPPP) that met the requirements of the EPA NPDES Construction General Permit was also prepared.